Kalandos világűr Győrött

A kiállítás célja a világűr megismertetése,az űrkutatás múltjának, jelenének és jövőjének bemutatása. Igazi különlegesség a Bajor Televízió „Space Night” programja által bemutatott, exkluzív, 180°-os film, a Spaceship Earth, amelyben a Space Night készítői a művészekkel és filmesekkel együtt egy egyedülálló képi világot hoztak létre.

A kiállítás egy másik csúcspontját a 3D technika alkalmazása jelenti, amely képek és filmek segítségével „összekötő fonalként” vezeti végig a látogatókat a kiállításon. Itt a fő élményt a „Háromdimenziós kalandozás a világűrben” elnevezésű 3D kabin adja, mely olyan vizuális teret jelenít meg, amelynek intenzív átéléséhez a látogatók egy 3D szemüveget kapnak és szinte „belemerülnek a világűrbe”.

Az „Élet az űrben” című kiállítási részben megtudhatja a látogató mindazt, amit mindig is tudni akart: Milyen az élet a súlytalanságban? Hogyan zajlik az étkezés, az ivás, az alvás, a higiénia és a munka a világűrben. A látogatók megtekinthetik a Guinness Rekordok Könyvéből származó, eredeti kiállítási tárgyakat, így például az űrruhákat, a világűr látta alkatrészeket vagy az űrbéli táplálékokat.

A „Kalandos világűr” kiállítás kezdeményezője és szervezője az ECE Projektmanagement G.m.b.H. & Co. KG, amely a finanszírozás
biztosítása mellett Németország- és Európa-szerte működő bevásárlóközpontjai révén több mint 30 helyszínt bocsát a kiállítás
rendelkezésre. Az ECE vonzó helyszíneinek köszönhetően több mint 15 millió ember fogja átélni a „Kalandos világűr” kiállítást .

 A “Kalandos világűr” bejárta kontinensünket, Európa-szerte negyven helyen járt már a kiállítás. Itthon Budapesten és Pécsett volt megtekinthető az anyag még 2005 során, most pedig Győrbe költözött az Univerzum egy szelete.

Az alábbiakban bemutatunk néhány képet a rendezvénysorozatról:

 

Linkajánló: Az MCSE Győri Csoportja

Ajánljuk...