Meteor-számok digitális elérése

A Meteor egyes számai a legelső, 1971-es első számtól egészen 2016-ig folyamatosan letölthetők holnapunkról pdf formátumban (meteor.mcse.hu), a további évfolyamok feltöltése is hamarosan megtörténik. Az aktuális évfolyam számai nem érhetők el pdf-ben, hiszen tagjaink számára a nyomtatott folyóirat egy kézzelfogható, ég alá kivihető, fizikailag létező, megfogható produktum.

A koronavírus-helyzetre és a külföldre történő postázással kapcsolatos nehézségekre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy a kritikus időszak számait online is elérhetővé tesszük. Az elérhető felület nélkülözi a napjainkban már megszokott grafikai elemeket, de bízunk benne, hogy így is használható lesz tagtársaink számára.

A friss digitális számok a https://eszlelesek.mcse.hu/meteor címen érhetők el. Az oldal megnyitásakor elsőként engedélyeznünk kell az ún. sütik használatát, mivel a hozzáférésünkkel kapcsolatos információkat ezen kis információcsomagokban tárolja az oldal számítógépünkön. A sütik használatának elfogadása után tagsági viszonyunk ellenőrzésére van szükség. Az űrlapon adjuk meg tagsorszámunkat, irányítószámunkat, valamint születési időpontunkat (az oldalon látható formában), illetve eszközünk általunk választott nevét (erre a névre azért van szükség, mert a rendszer egy tagtárs számára két eszközön teszi lehetővé a folyóirat elérését: például számítógépünkön és tabletünkön stb). A „Folytatás” gombra kattintva a tagsági viszony ellenőrzése megtörténik, siker esetén az eszköz adatait az oldal elmenti, illetve tájékoztat az eddig regisztrált eszközök számáról. Ezt követően a regisztrálásra vonatkozó linkre kattintva az elérhető számok listájához jutunk. A fenti lépések végrehajtására csak az első regisztráció során van szükség, a továbbiakban az oldal felkeresésekor közvetlenül a számok böngészésére nyílik lehetőség.

A megfelelő lapszám kiválasztását követően a szám oldalai egyenként jelennek meg a kijelzőn, lehetőségünk van előre- és hátralapozni, illetve kiválasztott oldalra ugrani. A Meteorban közölt tartalom védelme érdekében az egyes oldalakon a tagsorszám mint vízjel jelenik meg több, véletlenszerű helyen.

Reméljük, hogy a Meteor-számok digitális elérhetősége segítséget jelent mindenkinek, de elsősorban a földrajzilag távol élő tagtársaink számára. A hibajelzéseket az mpt@mcse.hu címen várjuk.

Ajánljuk...