MCSE Ifjúsági csillagásztábor: Vértesboglár, június 29-július 5.

Érdekel a csillagászat? Szívesen fürkésznéd a kristálytiszta vértesi csillagos égboltot a nyári csillagképekkel és a tejút misztikus látványával? Vár az MCSE Ifjúsági csillagásztábora 2022. június 29-július 5. között!

A tábort olyan diákok számára terveztük, akik szeretik a csillagászatot, és szeretnének több időt elölteni ennek a lenyűgöző tudománynak a megismerésével.

Hol? Vértesbogláron, a Vértes keleti oldalában. Az észlelőhely teljesen nyílt területen, fényszennyezés-mentes falusi égen fekszik, teljesen tiszta déli látóhatárral.

Mikor? 2022. június 29-július 5.

Kiknek? 14-20 éves korosztálynak

Szállás, étkezés: A Boglártanya Erdei Iskolában, a falutól két és fél kilométerre. A szállás az eredi iskola kulturált, felújított épületében, többfős szobákban, emeletes ágyakon lesz. Napi háromszori étkezést biztosítunk.

Részletesebb információk, jelentkezés, részvételi díjak a Svábhegyi Csillagvizsgáló oldalán!

Észleléshez készülődve vértesboglári táborunkban, 2018 nyarán.

 

Szervezők:

A Magyar Csillagászati Egyesület (MCSE, az ország legnagyobb csillagászati szervezete), és a Svábhegyi Csillagvizsgáló (Magyar Csillagászat Nonprofit Kft.). A tábort az MCSE szakcsoportvezetői és észlelő amatőrcsillagászai vezetik.

Mennyibe kerül a tábor?

A tábor részvételi díja 75 ezer Ft, MCSE-tagoknak 62 ezer Ft. A tábori díj tartalmazza a szállást, a napi háromszori étkezést, a távcsőbérlést és távcsőhasználatot, az észlelőlapokat, a kirándulást és a szakmai vezetést.

Jelentkezés és online fizetés április közepétől, partnerünk, a Svábhegyi Csillagvizsgáló addigra megújuló honlapján.

Még nem vagy MCSE-tag? 

Az MCSE tagdíja 2022-re rendes tagoknak 10000 Ft, ifjúsági tagoknak 5000 Ft. Lehetőség van a tábor előtt belépni az Egyesületbe, és már a kedvezményes tábordíjjal venni részt a rendezvényen. (Az MCSE-be itt lehet belépni: https://www.mcse.hu/belepes-a-magyar-csillagaszati-egyesuletbe/).

 

Ajánljuk...