I. Szentléleki Messier-maraton

Március 28-30. között ismét Messier-maraton, ezúttal új helyszínen, Szentléleken – a bátorligeti maratonok folytatásaként!

Kedves Barátaim!

Az MCSE és a miskolci Androméda Csillagvizsgáló Egyesület együttműködésében szervezzük meg Miskolc mellett Szentléleken, a Turista Parkban: az I. Szentléleki Messier Maratont. A helyet nem kell bemutatni az amatőrcsillagászoknak, hiszen éveken keresztül itt rendezte az MCSE az MTT-t, és az elmúlt három esztendő résztvevői is sokat tudnak róla mesélni. (Bár Messier-maratonozás szempontjából nem tökéletes a horizont, de a tavaszi égbolt, valamint a Bátorligetről már korábban ismert jó hangulat, és természetesen a kiváló ég bizonyára kárpótol minket ezért.)

A Turista Park 750 m tengerszint feletti magassága önmagáért beszél, és Miskolc is elég messze van már ahhoz, hogy a város fényei ne legyenek zavaróak. A táj, a természet, az erdő kiváló lehetőséget biztosít a napközbeni kirándulásra, túrára, kikapcsolódásra (Pálos kolostorrom, Látókő, Szilvásvárad, Diósgyőri vár, Tapolcai Barlangfürdő …).

Információk a hétvégével kapcsolatban

Időpont: 2014. március 28–30.

Program:

Március 28. péntek: Érkezés 14:00-tól folyamatosan a Turista Parkba, este észlelés

Március 29. szombat: kora délután ebéd, este észlelés

Március 30. vasárnap: hazautazás tetszőleges időpontban

A tábor a szálláson és az esetleges étkezésen (900 Ft) kívül teljesen ingyenes!

A Turista Park többféle szálláslehetőséggel rendelkezik a sátorhelytől kezdve a faházas elhelyezésen át a szaunás apartmanig bezárólag. Az alábbi Internet- címen megtekinthető minden ár és lehetőség:

http://www.turistapark.hu/

A fenti címen ki kell választani az igényelt szállás típusát. A táborra jelentkezni az alábbi email címen a szállás típusának, az éjszakák számának, az étkezés igénylésének megjelölésével, valamint a szállásdíj és étkezési díj átutalásával lehet.

Aki csak látogatóba jön, esetleg csak észlelni fog, de nem alszik kint, annak 900 Ft kempingdíjjal kell majd számolnia.

Béres Gábor 30-5446361 gabonet@freemail.hu

Számlaszám: Erste Bank, Béres Gábor, 11600006-00000000-12670459

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Ajánljuk...