136. Übelacker, Erich: A Nap.

{mosimage}

Kapható a könyvesboltokban. Megrendelhető a Tessloff és Babilon Kiadónál (1075. Budapest, Károly krt. 3a.). Megvásárolható a Polaris Csillagvizsgálóban (Budapest, III. Laborc u. 2c) és megrendelhető a Magyar Csillagászati Egyesület postacímére (1461. Budapest. Pf. 219.) piros postautalványon küldött 1650 Ft-tal, hátoldalon a tétel megnevezésével, vagy átutalással.

A népszerü sorozatnak ez a tagja a Napot ismerteti az ifjúsággal. Mindenből ad egy kicsit: a Nap mint az élet forrása, az energiák forrása, a Nap égi útja, a fogyatkozások, a Nap fizikája, miket figyelhetünk meg a Nap felszínén, hatásai a Földre.
A könyv értéke: a színes képek sokasága, melyek tényleg sokoldalúan mutatják be az olyannyira mindennapos Napot és a napfényt.
Az 1984-es könyv 1992-ben jelent meg először magyarul, akkor 48 oldalas terjedelemben. Az 1997-es kiadásban a közelgő (1999-es) teljes napfogyatkozás tiszteletére további 4 oldalas ismertető került a könyv végére: ahol a ritka jelenség részleteit, európai és magyarországi tudnivalóit ismertették.

Ajánljuk...