A Polaris Csillagvizsgáló téli nyitvatartása – drasztikus rezsiköltség-emelkedés

Bizonyára minden Olvasónk értesült arról, hogy a téli időszakban számos művelődési intézmény kényszerült bezárni. A rezsiköltségek drasztikus emelkedése a Polaris Csillagvizsgálót is elérte: a gáz ára számunkra tizenegyszeresére emelkedett, és az áramért is a korábbi többszörösét fizetjük. Mindenkor igyekeztünk takarékosan üzemelni, a továbbiakban még inkább erre törekszünk, azonban az ilyen mértékű emelést lehetetlen kigazdálkodni.

Jelenleg a Polaris helyiségeiben 8-10 fokos hőmérséklet van, csak a nyitvatartás idején fűtjük fel az irodát, illetve csütörtökönként az előadótermet, ahol szakköri foglalkozásainkat tartjuk.

Január–március folyamán is megtartjuk a keddi és csütörtöki távcsöves bemutatókat, de keddi előadás-sorozatunkat áthelyezzük csütörtökre. A téli időszakban is működni fog a Polaris-bolt a keddi és csütörtöki bemutatók időszakában.

Gyermek- és ifjúsági szakkörünket csütörtökönként tartjuk. Észlelőszakkörünk foglalkozásait január–március folyamán a Csillagtanyán, illetve online módon tarthatjuk meg. (A Csillagtanyán nem gázzal fűtünk, ezért ott nem annyira drámaiak a rezsiköltségek.) A szakkörösöket időben tájékoztjuk a foglalkozások lebonyolításáról.

A Polaris Csillagvizsgáló tevékenysége támogatható önkéntes munkával, a távcsöves bemutatókon és a csoportos látogatások alkalmával történő közreműködéssel, illetve pénzadományok útján. Támogatások az Égbolt webshopon keresztül, bankkártyával, illetve banki átutalással, a Magyar Csillagászati Egyesület bankszámlájára küldött adományokkal lehetségesek (62900177-16700448).

Tagjainktól és barátainktól az elmúlt fél évben 108 ezer Ft-nyi támogatást kaptunk banki átutalással. Köszönjük!

Ajánljuk...