Januárban is asztrofotós szakkör a Polarisban

A csillagos égbolt fényképezése napjaink egyik legizgalmasabb, szinte beláthatatlan távlatokat nyújtó elfoglaltság az amatőrcsillagászok körében. A Polarisban a téma iránt érdeklődő kezdők és haladók számára tartunk szakkört, amely személyes találkozási lehetőséget nyújt az asztrofotográfia szerelmesei számára.


Minden kezdet nehéz, de egyben roppant izgalmas is. Az embert hajtja a kíváncsiság, a lelkesedés, hogy a távcső „végén” lévő kamerájával felfedezze, megörökítse az égbolt csodáit. Látásunkat, ezek a ma már digitális eszközök kiterjesztik, azonban minden kép mögött ott a készítő személye. A következő összejövetelen Szűcs Mátyás, mint a legfiatalabb, az égbolt fényképezéssel foglalkozó amatőrcsillagász mesél majd nekünk a kezdetekről, a folytatásról, és az igen fiatalon elért szép eredményekről.

Akik már régen hódolnak ennek a hobbinak, talán már el is felejtették az indulást. Mátyás talán segít majd feleleveníteni az emlékeket. Azoknak pedig, akik még csak most rugaszkodnának el, tanulságos és bátorító lehet az előadása. De a legfontosabb, hogy gyertek és ismerjétek meg magát a fiatal, lelkes amatőrcsillagászt!

Az MCSE asztrofotós szakkörének következő foglalkozását 2016. január 27-én (szerdán) 19 órakor tarjuk a Polaris Csillagvizsgálóban.

A szakkörön való részvétel egyedüli feltétele az MCSE-tagság, amellyel anyagilag és erkölcsileg is támogatják a magyar amatőrcsillagász mozgalmat.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők: Csoknyai Attila és Tóth Krisztián.

Ajánljuk...