Februárban is asztrofotós szakkör a Polarisban

A csillagos égbolt fényképezése napjaink egyik legizgalmasabb, szinte beláthatatlan távlatokat nyújtó elfoglaltság az amatőrcsillagászok körében. A Polarisban a téma iránt érdeklődő kezdők és haladók számára tartunk szakkört, amely személyes találkozási lehetőséget nyújt az asztrofotográfia szerelmesei számára.


Van, aki teljesen saját maga épít távcsövet. Akadnak olyanok, akik a korábban megvásárolt gyári eszközeiken utólag végeznek el bizonyos átalakításokat, hogy azok jobban megfeleljenek saját igényeiknek. Az asztrofotózással foglalkozó, de műszaki vénával kevésbé megáldott amatőrcsillagászok is alkalmaznak „házi megoldásokat”, még ha ennek kivitelezésében talán mások is segítségükre voltak. Az viszont ritkaságszámba megy, hogy valaki a fotózáshoz használt kameráját saját maga építse meg. Következő előadónk, Kis László ezen illetők közé tartozik. A kamera fejlesztése ugyan még nem zárult le, de már túl van ez első „éles bevetéseken”. Az ég alatt is sikeresen vizsgázott a CCD. Hogy mi késztette arra, hogy belevágjon egy ilyen nagyszerű kalandba?  Hogyan készült? Milyen nehézségeket kellett leküzdenie? Hogyan működik? Mik a további tervei? Ezeket mind megtudhatjátok, ha eljöttök. Nemcsak László, de maga a kamera is ott lesz.

Az MCSE asztrofotós szakkörének következő foglalkozását 2016. február 19-én (pénteken) 19 órakor tarjuk a Polaris Csillagvizsgálóban.

A szakkörön való részvétel egyedüli feltétele az MCSE-tagság, amellyel anyagilag és erkölcsileg is támogatják a magyar amatőrcsillagász mozgalmat.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők: Csoknyai Attila és Tóth Krisztián.

Ajánljuk...