Novemberben is folytatódik az asztrofotós szakkör a Polarisban

A csillagos égbolt fényképezése napjaink egyik legizgalmasabb, szinte beláthatatlan távlatokat nyújtó elfoglaltság az amatőrcsillagászok körében. A Polarisban a téma iránt érdeklődő kezdők és haladók számára tartunk szakkört, amely személyes találkozási lehetőséget nyújt az asztrofotográfia szerelmesei számára.


 

Függetlenül attól, hogy ki milyen indíttatásból fotózza az égbolt csodáit, a téma ugyanaz: égitestek. A hogyan fotózzunk kérdésével már több alkalommal is foglalkoztunk, de magukról a célpontokról eddig még nem esett szó. Csillagászati felvételekről lévén szó, a megörökítendő látvány kialakításáért végső soron maga a természet a felelős, az asztrofotós feladata ennek a tálalása. Érdemes tehát a kulisszák mögé pillantani, hogy lássuk, mik munkálnak a háttérben.

A novemberi szakkör meghívott előadója Sánta Gábor. Gábor több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a mély-ég objektumok vizuális megfigyelése területén (is!), továbbá a Meteor mély-ég rovatvezetője. Egyike hazánk amatőrcsillagászainak, akik a legjobban ismerik ezen objektumokat. Igazi műkedvelő, és rajongó. Indulásként Gábor elkalauzol minket a Naprendszeren túli világ felfedezésének történetébe, és megismertet minket az ott található égitestek osztályozásával. Azonban szakkörről lévén szó, bármi másról is kérdezhetitek az előadót. Érdemes!

Az MCSE asztrofotós szakkörének következő foglalkozását 2015. november 27-én (pénteken) 19 órakor tarjuk a Polaris Csillagvizsgálóban.

A szakkörön való részvétel egyedüli feltétele az MCSE-tagság, amellyel anyagilag és erkölcsileg is támogatják a magyar amatőrcsillagász mozgalmat.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők: Csoknyai Attila és Tóth Krisztián.

Ajánljuk...