Meteor 2020 észlelőtábor – elmarad

Az évtizedek során fogalommá váltak amatőrcsillagászaink körében nyári nagytáboraink, amelyek a 2010-es években már meghaladták a 400 fős látogatottságot. Tudjuk, hogy ez a rendezvény sokak számára rendkívül fontos találkozási lehetőség. 

Tudjuk, hogy nagyon sok népszerű, sokak által látogatott nyári (nem csillagászati) nagyrendezvényt már lemondtak a szervezők a koronavírus-járvány miatt, és az ottalvós ifjúsági táborokat is csak megfelelő szabályok betartása mellett lehet megtartani. Az MCSE Elnöksége ismételten megvitatta a Meteor 2020 észlelőtábor lebonyolításának lehetőségeit, és nem javasolja a rendezvény megtartását. A döntés során szem előtt tartottuk tagtársaink és a táborba látogatók egészségének megóvását, különös tekintettel a rendezvényünkön hagyományosan részt vevő idősebb korosztályra.

Távcsöves találkozónk lényege éppen az, hogy minél többen együtt legyünk, minél többen hódolhassunk közös szenvedélyünknek, a csillagászatnak. Egy ilyen nagy létszámú táborban, amelynek idején a résztvevők jelentős része folyamatosan cserélődik,  nem, vagy csak nagy nehézségek árán lehet biztosítani a megfelelő távolságtartást és egyéb feltételeket a közösségi terekben.

Az MTT 2020-at nem kívánjuk egy drasztikusan csökkentett létszámú, szigorú regisztrációhoz kötött, zárt körű rendezvénnyé tenni, hiszen ezzel éppen a lényege veszne el. Mindezek figyelembe vételével döntöttünk úgy, hogy idei nagytáborunk elmarad. Reméljük, jövőre, 2021-ben annál nagyobb kedvvel és lelkesedéssel tudnak részt venni a Meteor 2021 észlelőtáboron tagtársaink, barátaink és a csillagászat iránt érdeklődők. 

Számunkra is nagyon sokat jelent ez a rendezvénysorozat, döntésünket nehéz szívvel hoztuk meg, de bízunk megértésetekben.

 

Amit kérünk

Kérjük, írjátok meg egyesületi lapunk számára, mit jelent nektek a közösség, mit jelent az MTT. Mutassátok be otthoni munkátokat, észleléseiteket, írjatok beszámolót a Meteorba!

Készítsetek videót tevékenységetekről, házi obszervatóriumotokról (ha van ilyen), közösségetekről az MCSE Csillagászat Youtube-csatornája számára!

Mindezen anyagokat szeretettel várjuk az mcse@mcse.hu e-mail címen!

 

Ajánljuk...