Űrhajózási kiállítás Kiskőrösön

Fél oldalas kiállítás-ajánló futott a Kecskeméti Estben, hirdettük programunkat a Meteorban, honlapunkon, a Csilla levelezőlistán, az MCSE Közgyűlésen, a Solti Hírlapban, az Origo internetes portálon; valamint a Petőfi Rádióban is felhívták a figyelmet szombati műsorunkra. Természetesen plakátokat is ragasztottunk és a helyi média (a Kiskőrös TV és Rádió) is reklámozta a környékbeliek körében az egy hetes kiállítást.
Bizton állíthatjuk: sikeres volt a kampány. Az űrhajózás egy teljes hét erejéig több száz ember számára került testközelbe. Sokunk számára volt nagy élmény, amikor néhány méterre tőlünk az egykori kiképzett űrhajós, dr. Magyari Béla megnyitotta a kiállítást. Schuminszky Nándorral együtt két hiteles személyiségtől, az űrhajóstól és az űrszakértőtől tudhattuk meg, melyik eszköz mire szolgál, mit ettek az űrhajósok, milyen ruhát viseltek és milyen élmények vártak rájuk.
A kiállítás megnyitója után Schuminszky Nándor tartott egy közel egy órás, dia- és filmvetítéssel színesített előadást “Szojuzokon a Föld körül” címmel.
Ezután dr. Magyari Béla mérnök-űrhajós beszélt élvezetes stílusban élményeiről, a felkészülés fáradalmairól, azokról a kihívásokról, amelyekkel meg kellett küzdeni, hogy Farkas Bertalannal együtt eljuthasson az űrhajó ajtajáig. A közönség nagyon hálás volt, számos kérdést tett fel, amire az űrhajós készséggel válaszolt.
Az előadás után a vállalkozó szelleműek Űrtotót tölthettek ki, a legsikeresebbek között az MCSE kiadványait sorsoltuk ki.
A rossz idő miatt nem tudtunk távcsöves bemutatót tartani, de ennek ellenére a rendezvényt igen sikeresnek értékelhetjük. A megnyitót követő héten a kiállítást több száz érdeklődő tekinthette meg, és a visszajelzés igen pozitív volt.
A sikeres rendezvény zálogai ismét támogatóink voltak, így köszönjük a számítástechnikai eszközök, a multimédiás számítógép biztosítását a CIN Számítástechnika és Szoftverháznak, a támogatást Vén István vállalkozónak, a rendezvény megszervezését pedig a helyi Művelődési Háznak, dr. Magyari Bélának, Schuminszky Nándornak és a Kiskun Csoport lelkes tagjainak.

Ajánljuk...