Érettségi tantárgy lett a csillagászat

Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy az iskolák tantárgyként oktathatják a csillagászatot, és 2009-ben, már érettségizni is lehet belőle. Még egy jó hír, hogy ősztől a Katedra Informatikai és Művészeti Szakközépiskolában Kecskeméten (itt igazgató helyettes Szijártó Sanyi) a következő tanévtől elkezdődik a csillagászat tantárgy tanítása, két éven keresztül heti 2 órában.


Ezúton is szeretnénk gratulálni Sanyinak, nem csak a szerkesztőség, de minden csillagászat iránt elkötelezett ember nevében, hogy sikerült ezt az eredményt elérnie.
Reménykedünk abban, hogy rövid időn belül több iskola is követi a Katedra példáját, és megkezdi a csillagászat tanítását. Szeretnénk megkérni mindenkit, aki egyetért azzal, hogy a csillagászati alapismeretek is bekerüljenek az általános műveltség területei közé, segítsen reklámozni az új tantárgy lehetőségét az iskolákban.


Amennyiben több információt szeretne megtudni a csillagászati érettségiről, kérjük vegye fel a kapcsolatot Szijártó Sándorral, szerkesztőségünk e-mail címén, vagy a Katedra Informatikai és Művészeti Szakközépiskola honlapján keresztül.

Ajánljuk...