1. Strathern, Paul: Hawking.

{mosimage}

Könyvesboltokban kapható.

Stephen Hawking 1942-ben Oxfordban született és sokan a ma élő legnagyobb kozmológusnak tartják. Ez a könyv az ő rövidített életrajzát ismerteti, beleértve az intimitásokat is. Sőt más fizikusok, csillagászok és kozmológusok életének intim részleteire is fény derül, nem egyszer a bulvársajtó szintjére lemerülve.
Hawking iránt nemcsak a tudományos világ, hanem az (angol, amerikai, stb.) átlagember is érdeklődik, és ebben a sajtó és a média is részt vesz. Ahogy a tudós Hawking fizikálisan egyre mozgáskorlátozottabbá vált, úgy lett a nagyközönségnek egyre érdekesebb. Ezt a hírközlés maximálisan kiszolgálja, sőt szítja is. Erről az oda-vissza folyamatról szól ez a könyv. Persze mellesleg valami képet kapunk a Világegyetem szerkezetéről, a mai csillagászat nagy kérdéseiről is.
A közérthető nyelven, olvasmányosan megírt könyv egy tudós csillagászról szól, aki rendkívül népszerű, és akit nyomorúságos állapota arra kényszerít, hogy minden pénzt hozó mutatványra vállalkozzon. Így erre a könyvre is!

Ajánljuk...