166. Sipos Richard – Sipos Norbert : A csillagászat atlasza.

{mosimage}

Kapható a könyvesboltokban.

Ismét itt egy nagyméretű (23 x 31 cm-es) képes album karácsony előtt, ezúttal a gyermek-és ifjúsági korosztálynak.
Az univerzum egy hatalmas könyv, méghozzá végtelen, s minden elolvasott fejezettel újabbak születnek a már meglévők mögé: s ami a legérdekesebb, soha nem tudhatjuk, hogy hol járunk ebben a könyvben, mennyit olvastunk már el, és mennyi van még hátra.” – áll az album hátán.
A több száz illusztráció (fényképek és grafikák) ámulatba ejti a könyv lapozgatóját. Nagyon szépek, jó grafikai- és nyomdatechnikával megkomponáltak, informatívak, látványosak. A Naprendszer égitestjei valóban térhatásúan gömböknek tűnnek. A ködök, a halmazok, a galaxisok is színeikben pompázva izgatják fel az ifjú emberek recehártyáját. Az egyes csillagtérképek is szépek, bár picik, inkább a csillagmondákat illusztrálják.
Az űrkutatási rész a legalaposabb: nemcsak a történeti, hanem a legfrissebb eseményeket is bemutatja. Ez az első magyar könyv, melyben Denis Tito űrtúrista is látható.
Az űrkutatás és a mindennapi élet részben: a ma születetteknek is érthetővé teszi, hogy mennyiféle (hasznos és felesleges?) technikai újdonságot adott az űrtechnika az embereknek. A mai gyermek ne higgye, hogy mindez a sok érdekes híradástechnikai, szórakoztatóipari és számítástechnikai termék, miniatűr eszköz, műszer, különleges használati tárgy körülötte csak úgy az égből pottyant ide…. Pedig tulajdonképpen: onnan pottyant!

Ajánljuk...