37. Gyenizse Péter Szerk.: A Perseida 1999″ Országos Napfogyatkozás Tábor rendezvényei és megfigyelé

{mosimage}

Megrendelhető Keszthelyi Sándor (7625. Pécs, Aradi vértanuk u.8.) postacímén, piros postautalványon 300 Ft elküldésével Mivel korlátozott példány van már csak: előzetesen a {keszthelyi@gf.pte.hu} címen érdeklődni szükséges.

A kötet csakis arról szól, hogy mi történt Pakson a teljes napfogyatkozás napjaiban. A rendezvények (8 napos Országos Napfogyatkozás Tábor, 4 napos Napfogyatkozás Konferencia, 5 napos Amatőrcsillagász Sátortábor) részletes történései, a regisztrált 378 személy névsora, az előkészületek, az augusztus tizenegyedike teljes krónikája, a megfigyelések leírása. Annak a magnófelvételnek a szöveghű lejegyzése, amely a hangokat, beszédeket, élményeket és a Kossuth Rádió adását adja.
A könyvecskét 2000 január végén szerkesztették az észlelések, történések, élmények beérkezése után. 200 példányban készült, saját másolással, színes (bár sápadt) borítóval, rajzokkal, fényképekkel, grafikonokkal, összesen 28 ábrával. (A paksi rendezvények további képanyaga {http:www.extra.huorion_klubpaks} oldalon látható Hevesi Zoltán munkásságának köszönhetően).
A Csilla olvasói jól ismerik a Pakson történteket, hiszen (alaposan próbára téve az olvasók türelmét!) olvashatták ezeket 1999. aug. 18-tól nov. 10-ig a Csilla 1250 — 1395 számaiban a Paks Ksz 1, 2, 3,…,22.” címmel. Ez a könyv több is, kevesebb is ennél. A kérdés hogy száz év múlva ez a papírosra nyomott könyv, avagy a virtuálisan létező Csillák szövegei és képei lesznek-e jobban elérhetők? Csak az egyik? Csak a másik? Mindkettő? Egyik sem? Ne hamarkodjuk el a választ!

Ajánljuk...