Nemzeti Csillagászati Verseny és Diákolimpiai Válogató Középiskolásoknak 2020/21.

Érdekel a csillagászat és az űrkutatás, és a matematika-fizika terén is otthonosan mozogsz?  Hazai vagy határon túli magyar ajkú középiskolás diákként tanulsz a 2020/21-as tanévben?
Akkor ne habozz – jelentkezz, és érdeklődj fizikatanárodnál! Vegyél részt az iskolákban lebonyolításra kerülő, három fordulós versenyen, amelyre a felkészülésedet irodalomjegyzékkel, online segédanyagokkal és megoldásokkal ellátott gyakorló feladatsorokkal is segítjük!

Ha Budapest, Debrecen vagy Baja környékén laksz, akkor ezeken a helyeken működő területi verseny-felkészítő szakkörökön a versenyben hasznosítható plusz ismeretekre is szert tehetsz (amíg a COVID helyzet engedi, személyes részvétellel!). Érdeklődj ezeken a címeken:
1. Budapest környékiek: dalyag@caesar.elte.hu (ELTE) – haladó szintű
2. Budapest környékiek: imre.udvardi@gmail.com (Könyves Kálmán Gimn.) – kezdő szintű
3. Debrecen környékiek: soha.ferenc@agoradebrecen.hu (AGORA)
4. Baja környékiek: hege@electra.bajaobs.hu (SZTE Bajai Obsz.)

Ezen szakkörökre ellátogatni nem tudó diákok számára a budapesti haladó szakkör foglalkozásait stream-elni fogjuk (ezt egyébként később a járványügyi helyzet is lehet, hogy indokolttá fogja tenni). A foglalkozásokat távolról követni szándékozók jelentkezzenek Dálya Gergely kollégánknál, az alábbi címen, és meg fogják kapni a ZOOM kódokat az egyes szakköri foglalkozásokhoz: dalyag@caesar.elte.hu

Ha a három forduló összesített eredménye alapján bekerülsz a legjobb teljesítményt nyújtó 20-25 diák közé, akkor részt vehetsz a 2021 tavaszán tervezett országos döntőn, ahol az élen végzőket értékes csillagászati tárgyjutalmakban részesítjük – valamint egyúttal a 2021-es kolumbiai olimpiára készülő 10-12 fős magyar nemzeti diákolimpiai válogatott keret tagjává is válhatsz!

Jelentkezési határidő (egyben az 1. iskolai forduló időpontja):  2020. október 13. (kedd)

Részletes információk hamarosan: http://www.bajaobs.hu/ioaa/

 

Ajánljuk...