Színek Angliából

Kálmán Attila észlelőtársunk szorgosan telepítette a szolárgráf kamerákat 2013-ban is angliai otthona környékén, melynek eredménye egy igencsak színes és változatos összeállítás lett, melyekhez Attila kommenteket is fűzött, az alábbiak szerint.

 

2013 júni-dec (2)_ELSO_Kalman_Attila-Szolargraf_001

Irány: Dél, 166 nap

Eresz csatornára lett feltéve, szándékomban volt a tölgyfánkat a kép középpontjába igazítani, ami tökéletesen sikerült is, valamint jobbról az erkély üvegről a tükröződést is sikerült rögzíteni. Egyik kedvenc fotóm eddig, a legjobb kamerámtól (sörösdoboz)! Imádom.

2013 júni-dec (4)_MASODIK_Kalman-Attila-Szolargraf_002
Irány: Kelet, 164 nap
Szintén ereszcsatornás kép, annyi különbséggel, hogy nem az első emeletről, hanem földszintről lett rögzítve. Persze szándékos volt a fa mögötti elhelyezés is, a kis filmes tubus gyakorlatilag észrevétlen maradt.

2013 júni-dec_HARMADIK_Kalman-Attila_Szolargraf_003

Irány: Kelet, 166 nap
Igazi különlegesség, soha nem tapasztalt színek rögzültek, szintén erkély melletti csatornára került, az első kamera fölé. Ahhoz hasonlóan szintén sörösdoboz, annyi különbséggel hogy a doboz felső 1/4-e le lett vágva. A téglák bordázata szépen látszik balról, de lejjebb a terasz, illetve a füves kert a kerítéssel együtt is ott van. Ezenkívül a kb. 1 km-re lévő fák is nagyon élesen kirajzolódnak a távolban.
A színek változatossága rejtély számomra, nagyon örülök a fotónak 🙂

img078 copy_NEGYEDIK_Kalman_Attila-Szolargraf_005

Végül egy bónusz kép szeptember 21-ről:
Sajnos idő előtt voltam kénytelen beszedni egyik filmes tubusomat a szomszédos kertes ház tulajának jóvoltából, aki valószínű bokor metszés során vette észre és mozdította el. Ettől függetlenül a kép szuper lett, a parkolóban álló autók részletei is feltűnnek, a házunkról nem is beszélve. Irány déli volt, június 22-től.

Kálmán Attila, 2013

Ajánljuk...