Szeged

Kelemen Tamás
E-mail: tamaskelemen.kt@gmail.com
Honlap:
Facebook: http://www.facebook.com/mcseszhcs

Az MCSE Szegedi Csoportja 1994 novemberében jött létre, fő célkitűzése a csillagászat minél több ágának művelése. A csoport bázisa a Szegedi Csillagvizsgáló lett, amelynek alapítványa mindenben támogatja a helyi amatőrcsillagászati életet. Majd két évtizedes sikeres ismeretterjesztő és közösségépítő tevékenység után azonban a helyi csoport aktivitása sajnos hosszú évekig szünetelt.

A holdfelszínről készült felvételünkön a Bullialdus Longomontanus környéke látható

A holdfelszínről készült felvételünkön a Bullialdus és a Longomontanus környéke látható

A Szegedi Csoportot 2021 januárjában alapítottuk újra több mint húsz helyi MCSE-tag közreműködésével. Célunk, hogy tovább vigyük a helyi amatőrcsillagászati élet hagyományait a közös észlelések, helyi találkozók, és a csillagvizsgálóban történő ismeretterjesztés révén. Emellett szeretnénk bővíteni is a csoport tevékenységeit, többek között asztrofotózással és képzések szervezésével.

Ha szeretnéd gyarapítani a csillagászati ismereteidet és szívesen tartoznál egy klassz szegedi közösséghez, vedd fel velünk a kapcsolatot – minden érdeklődést örömmel fogadunk!

Bucsi Gábor és Balogh Gábor H-alfa szűrővel készült felvétele a Napról (Műszer: 63/840 Telemator)

Bucsi Gábor és Balogh Gábor H-alfa szűrővel készült felvétele a Napról (Műszer: 63/840 Telemator)

A 2002 októberében megrendezett szegedi találkozó résztvevői.

Járdacsillagászat a szegedi dóm előtt a 2006-os részleges napfogyatkozás idején. (Fotó: Csák Balázs)

A Szegedi Csillagvizsgáló épülete és a csillagos égbolt a 2019-es Szegedi Távcsöves Találkozó során. (Fotó: Kelemen Tamás)