Nyitva tartás | MCSE
  • Kiadványaink

  • Jelenségnaptár

  • Fórum

  • Médiatár

Nyitva tartás

Címünk: 1037 Budapest, Laborc u. 2/c. (Szabadidő Park)
E-mail: polaris@mcse.hu
Telefon: 06-1-240-7708, 06-70-548-9124

Távcsöves bemutató minden kedden, csütörtökön, szombaton 20:00-tól 22:30-ig.

Belépődíj: felnőtteknek 600 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak: 400 Ft. MCSE-tagok számára valamennyi programunk ingyenes. Az esti nyitva tartási időben egyéni látogatóknak nem szükséges bejelentkezniük. A bemutatás folyamatosan tart, ahhoz bármikor lehet csatlakozni.

Csoportok: Előzetes bejelentkezéssel, minimális csoportlétszám 15 fő. Iskolai csoportok esetén a kísérő tanár számára ingyenes. A csoportos látogatás időtartama max. másfél óra. Csoportokat a rendes nyitvatartási időben is fogadunk, előzetes egyeztetés alapján. Napközben távcsöves Nap-bemutató, este az aktuálisan látható égitestek távcsöves bemutatója.

Szakkörök: gyermekszakkör szerdánként 17 órakor (8-12 évesek), ifjúsági szakkör csütörtökönként 18 órakor (13-19 évesek), észlelőszakkör (minden korosztály számára) havonta egyszer, szombati napon.

Távcsöves bemutatást csak derült idő esetén tudunk tartani. Ha lakhelyéről nem sikerül az égbolt állapotát egyértelműen megállapítani, hívja a csillagvizsgálót sötétedés előtt egy-két órával. A távcsöves bemutatás mellett egyéb, aktuális programjaink a főoldal Naptár szekciójában találhatók.

Holdkelte a csillagvizsgáló mögött (Mizser Attila)

Holdkelte a csillagvizsgáló mögött (Mizser Attila)

 


Polaris Csillagvizsgáló nagyobb térképen való megjelenítése


Nagyobb térképre váltás

A csillagvizsgáló a Laborc utcában, az 1-es, 17-es villamos óbudai végállomásától pár perc sétára található. Autóval érkezőknek 10-es főúton kifelé haladva a Bécsi úti villamos-végállomás elhagyása utáni első lámpás kereszteződésnél (közvetlenül a benzinkút előtt), a belső sávba sorolva balra kell kanyarodni a hegyoldal irányába. A tömegközlekedéssel érkezők az említett villamosok mellett a 160-as, 260-as és 218-as buszokat vehetik igénybe. A város felől a Bécsi út (Vörösvári út) megállónál, Solymár felől pedig a Laborc utca megállónál kell leszállni. Részletes menetrend a BKV honlapján található.

Irány a csillagvizsgáló!