Dió Döme csillagnéző túrája

Dió Döme csillagnéző túrája

Kedves Csillagnéző Túratársak!

Január 22-én ismét egy csillagnéző sétára hívlak benneteket. Diósdra megyünk, ahol egy kőfejtőt nézünk meg, és végigmegyünk Dió Döme sétálóján az erdőben. A terület igen kicsi, így mindössze 3 km-es „túrát” teszünk.

Ez a kőbánya Fertőrákosra emlékeztet minket. Igazi kuriózum, kevesen ismerik. Az itt bányászott kövekből épült a többek között a Parlament is. Jelenleg a kőbánya és a környéke természetvédelmi terület, igazi miniatűr látványosság a természet kedvelőinek.

Találkozunk január 22-én, szombaton 16.00-kor a 88-as BKV busz Kaktusz utcai megállójában. Innen elsétálunk az országzászlóhoz, majd a Diós Döme sétányt tekintjük meg. A „túra” végén érkezünk a kőfejtőhöz, majd vissza a BKV megállóhoz.

Kellemes téli estének ígérkezik. Ha az égiek kegyesek lesznek hozzánk, akkor csillagot is nézünk, mesélünk a legendákról, és természetesen a szokásos kvíz sem marad el.

A 88-as busz Kelenföld és a Campona között közlekedik. Igen ritka járat!!!! Kelenföldről óránként 1 db busz van, minden óra 07-kor indul, és 45 perc a menetidő. Tehát a 15.07-kor induló járatot célozzátok meg! Aki a Campona felől érkezik, annak csak 18 perc a menetidő a Kaktusz utcáig. Ott minden óra 18-kor indulnak a 88-as buszok.

Mindenkit szeretettel várunk! A túra csak eső esetén marad el!

Ajánljuk...