106. Davies, Paul: Egyedül vagyunk a Világegyetemben? A Földön kívüli élet felfedezésének filozófiai

{mosimage}

Kapható a könyvesboltokban és a Vince Kiadó KFT. (1027. Budapest, Margit körút 64b.) címén. Megvásárolható a Polaris Csillagvizsgálóban (Budapest, III. ker. Laborc u. 2c.) is a keddi ügyeleteken. Megrendelhető a Magyar Csillagászati Egyesület postacímén (1461. Budapest. Pf. 219.) is, piros postai pénzesutalványon, hátoldalon a tétel megnevezésével 1495 Ft-ért.

Meglehetősen kevés számú magyar nyelvű csillagászati könyvet adnak ki újabb kiadásban, az ilyen kivételesek esetekben ismertetném a könyvet még egyszer. Hadd tudja a mai olvasó az előzményeket és a régi olvasó az utózmányokat.
A népszerü szerzőnek már több könyve jelent meg magyar fordításban. Ez a kötet leírja az eddigi történéseket (ókori elképzelések, SETI, Phoenix-program, OZMA-terv) és a várható felfedezés(ek) csillagászati, filozófiai, biológiai és vallási következményeit.
Egyedül vagyunk-e? Véletlenül, vagy szükségszerüen kialakulhatott-e másutt is az élet? Felvehetjük-e velük a kapcsolatot? Milyen következményei lesznek az emberiségre egy ilyen: mikroorganizmusnak, üzenetnek, személyes látogatásnak?
Izgalmas olvasmány a Világegyetem egészének kialakulásáról, fejlődéséről, céljáról, és mindebben az ember esetleges szerepéről. A nagyközönségtől a szakemberekig (csillagász, biológus, filozófus, teológus) sokan haszonnal olvashatják. Hiszen mindenki csak találgat: biztosat egyikük sem tudhat!
A könyv első kiadása 1996-ban jelent meg. Ez a második kiadás ugyanazt nyújtja. A magyar nyelvű ajánlott irodalmat egészítették ki azzal ami a témakörben megjelent 1996-2001-ig.

Ajánljuk...